lördag 4 februari 2012

perspektiv

Föregående inlägg är verkligen lyx. Tänk att bo på en soptipp, tänk att gå långa sträckor för att få vatten, tänk på hungersnöd. Tänk att anses vara illegal, tänk att frukta varje knack på en dörr, tänk att inga hela kläder ha. Tänk att inte tro. Tänk vilken lyxigt tillvaro jag har. Nålsögat är trångt för den rike men mitt hopp står till Gud för att för Gud är allt möjligt. Kan nåden verkligen räcka för mig? En ätafrukostpåsängenkvinna.


1 kommentar:

  1. Nå, tänk att bo under jorden (alltså i) som vi sorkar. Det är rätt mörkt, fast inte så kallt förstås, men man måste samsas med maskar. Fast jag måste vara ärlig och erkänna att vi faktiskt ser rätt bra i "underjorden". Så vi kan väl skilja på maskar och andra kryp som rör sig i mullen. Man kan säga att våra ögon är mycket finmaskiga. På tal om "se bra", så har uttrycket "se bra ut" uppkommit har nere hos oss sorkar. Vi kan prata så till varandra:
    "Idag ska jag se bra ut". Men då menar vi inte att liksom snygga till sig, utan att för en stund putta upp en hög ovan jord och se sig omkring i eran människovärld. Vi sorkar får ändå erkänna att ni människor ser mera, i varje fall längre, än vad vi nedanför jordytan ser. Och till slut i min kommentar avger jag ett erkännande: Jag ser dig rätt vad det är, och från min lilla jordhög konstaterar jag, att du ser bra ut!
    Hälsningar Sorken

    SvaraRadera